Primer problema, es veu que no reserven taula als migdies entre setmana i anàvem amb la por de i si no podem dinar aquí? Per sort no ha estat així i hem gaudit del menú de migdia del Ikkiu.
Segon problema, es veu que al migdia només fan menú, t'has d'adaptar al menú, no es pot demanar res de la carta, de manera que ens hem quedat sense unes postres en especial i sense uns Takoyaki que volíem demanar.
Desprès d'anomenar els problemes, direm que el menú ha estat molt però que molt bé, jo he quedat ben tip (ho sento però m'he descuidat de fer fotos, de manera que narrarem que hi havia).
Els menús que pots escollir a migdia són:
- Menú de carn: 8.60€
- Menú de peix: 8.60€
- Menú de sushi: 11€
(els preus inclouen les postres i la beguda sempre que no sigui cervesa ni sake)
A mi no em venia de gust sushi (i encara sort, perquè els clients que anàvem darrere nostre es veu que s'han quedat sense perquè s'havia acabat el sushi, eren gairebé les 15.00h), així que hem demanat un menú de carn i un menú de peix.
A excepció de la carn i el peix, a les safates on servien tot el menú hi havia:
- Aperitiu d'edamame: Concretament 3 baines de llegums de soja. Correcte però s'ha fet curt :D
- Sopa de miso amb tofu: Correcte, com avui ha fet fresca, la sopa ha entrat molt bé
- Gohan: o el que és el mateix, el típic arros japonès que acompanya el menjar.
El menú de peix, el qual he menjat jo, ha estat una tempura de ara no recordo quin peix, acompanyada amb amanida de col (o enciam, no estic segur) amb cogombre. La tempura ha estat molt diferent d'altres que n'he menjat, més aviat em semblava un arrebossat típic d'aquí, molt bona per cert. L'amanida portava una vinagreta molt suau.
El menú de carn consistia en porc en salsa de miso acompanyat de la mateixa amanida que el menú anterior. He provat un trosset del porc, i cal dir que estava per llepar-se els dits, sobretot la salsa de miso.
Les postres, ens han donat a escollir entre meló o un pastís de pa de pessic amb mous de castanya. No cal dir el que hem agafat, el pastís! la mous de castanya estava molt bona i el pa de pessic molt tendre. Anava acompanyat d'un coulis de xocolatada.
Per acabar de rematar el dinar, em acabat amb una gerra petita de sake, que ha donat per dos "chupitos" per cap.
Fins aquí la primera part de la tarda.
La segona part de la tarda a començat amb un passeig de mitja hora amb el bicing (ha estat just, ens em lliurat de la penalització per un no rés) per arribar a "Tofu Català" (C\Aribau, 119), una botiga especialitzada en tofu (el fan ells mateixos). Aquí dintre hi ha un món relacionat amb el tofu i alguna que altra coseta, us recomano que us hi passeu un dia.
La mestressa no domina del tot la nostra llengua, però es fa entendre i és molt simpàtica. És més, se'ns ha fet estrany tanta bona educació típica japonesa.
Cal dir que tenen mostres per si vols provar-ho i també fan menjar per emportar, bentos molt complets i apetitosos pel que he vist, i fins i tot sopa de miso.
De la tenda he sortit amb:
Calpis Soda. És una beguda de la que m'han parlat molt coneguts que havien viatjat al Japó. Cal dir que aquí no la trobem amb tanta facilitat i aquesta tenda en té. Aquesta varietat, Calpis Soda, està feta amb aigua carbonatada, però n'hi havia un parell de calpis més, un sense gas i un altre que deia mango, aquestes dues més cares i per fer un primer tast ja teníem prou amb la soda.
El gust de la beguda es estrany però molt bo i agradable. Es tracte d'una beguda làctica, i ens ha recordat a una mena d'aquarius amb gas i un regust a iogurt. Es difícil definir el gust, la qüestió és que està bo.
Ganmo. Aquestes boles són una mena de mandonguilles de tofu amb diferents verdures, no estan dolentes, però una mica soses així soles com les hem provat. Ja tornaré a degustar-les amb una miqueta de salsa de soja.
Natto. És tracta d'un producte que tenia i tinc pendent de provar encara. És tracta de les faves de soja, però mooooooooolt fermentades. No a tothom li agrada. La mestressa m'ha comentat que a ella li agrada amb una mica de salsa de soja i remenar-ho. Ja ho provaré i comentaré com ha estat l'experiència.
Tofu. Com no, no podia passar per una tenda especialitzada en tofu i sortir-ne sense una mica. N'hi havia de dos tipus, un de consistència més dura, i un altre de més tova (sinó m'equivoco). En principi aquest es tracte del de consistència més dura.
Com podeu veure, el producte és fresc, sense conservants ni colorants i només aguanta uns 6 dies segons l'etiqueta. En general tots els productes d'aquesta botiga aguanten poc, del que he comprat jo, el que més dura és el Natto, uns 10 dies.
I per finalitzar:
El primer tast al Calpis Soda i l'aprovació de que es podia beure
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada